HRISTOS.Blagoslov

Зборувај добро за оние кои говорат лошо за тебе.
Плати добро за лошо.
Моли се за оние кои ти причинуваат различни навреди, клевети, искушенија, прогони.
Прави што ќе правиш, но во никој случај немој да обвиниш некој; воопшто не се обидувај ни да судиш дали некоја личност е добра или лоша, но држи ги твоите очи на онаа лоша личност поради која ќе мораш да одговараш пред Бог: тоа си ти самиот.


~ Свети Игнатиј Брјанчанинов

 

Подготви: Снежана Корнет