3.angeli.so.truba

Август 2001 год...

Уште еден ( од многуте кои подоцна ќе следат ) период на премрежја во Македонија...но и период на почеток на "зората на духовното будење" за многумина...Каква радост за еден млад човек( боготражител ) донесе излегувањето од печат на првиот магазин за духовни вредности " Премин"..На првата страница цитат:"Затворено ти е срцето? Преиспитај се".

Откровение..предизвик...тага но и надеж! Скоро ќе се навршат 20 години од мојата прва средба со "Премин"..И секој пат сите овие 20 години средбата е иста..радосна,топла,љубовна...како што и доликува на искрени и долгогодишни пријатели🙂.

Декември 2020 год...После 20 години дружба со Премин и 15 години сајбер дружба со Преминпортал благодарам за  укажаната доверба за соработка и се надевам дека сите преводи на текстови ќе бидат од духовна полза за многумина.

 

Избор од фб профил на Simeon Stefkovski

 

 Друго:Декември 2020 год.

3.angeli.so.truba

с.Љубанци, (скопско), 8ми декември 2020 лето Господово- манастир на св.Никола

3.angeli.so.truba

3.angeli.so.truba

 3.angeli.so.truba

 

Преминпортал (к.т.)