логоFacebook  Twitter  YouTube  eMail


МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ
ИМА ЧЕСТ ДА ВЕ ПОКАНИ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО
НА
ДЕНОТ НА АКАДЕМИЈАТА

 

 

11:45-12:00 ч.             ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ НА СПОМЕНИКОТ НА БЛАЖЕ КОНЕСКИ

12:00-12:15 ч.             РЕЧ НА АКАД. ЉУПЧО КОЦАРЕВ, претседател на МАНУ

12:15-12:30 ч.             ДОДЕЛУВАЊЕ НА МЕЃУНАРОДНОТО ПРИЗНАНИЕ
                                    „БЛАЖЕ КОНЕСКИ“ на годинашните добитници

Павол Жиго
пригоден говор на акад. Марјан Марковиќ

Каролин Снајвели
пригоден говор на акад. Вера Битракова Грозданова

 

 

 

СВЕЧЕНА САЛА НА МАНУ
7 ОКТОМВРИ (ПЕТОК) 2022 ГОДИНА, ВО 12 ЧАСОТПоуки од Светите Отци

dobrotoljubie