логоFacebookTwitterYouTubeeMail

ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА ВО МАКЕДОНИЈА
ПОКАНА ЗА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА
ДАТУМ: 28.03.2014
(петок)
ЛОКАЦИЈА: Скопје Сити Мол
ВРЕМЕ: 1
8
часот
Почитувани претставници на медиумите,
Ве покануваме на официјалната прес
-
конференција по повод одбележувањето на
најголемата светска волонтерска акција “Часот на планетата Земја“ која ќе се одржи на
28.03.2014 (петок)
во
18 часот
во
Скопје Сити Мол.
На прес
-
конференцијата ќе се обратат главни
от организатор на акцијата Часот на
планетата Земја во Македонија,
Ѓорги Селков
, националниот координатор за
климатски промени во Република Македонија,
Теодора Грнчаровска
,
п
ретседател
от
на млади на Црвен крст на Република Македонија
,
Нина Цекиќ
и
преставник од
маркетинг
во Скопје Сити Мол
,
Дарко Панчевски
.
Исто така, на
прес
-
конференцијата ќе присустуваат и дел од познатите личности кои ја
дадоа својата поддршка за акцијата во Македонија.
Покануваме екипа од вашиот медиум да го проследи случувањето.
Со почит,
Викторија Китаноска
Центар за комуникација
Earth Hour Macedon
ia
За дополнителни информации ве молам обратете се на +389 71 453 252
За Часот на планетата Земја
Часот на планетата Земја
е глобално еколошко движење креи
ра
но од
WWF
.
Како една од
првите кампањи креирана од луѓето за луѓето
,
Часот на планетата
Земја
прерасна во
симболичен настан
кој се одбележува во многу градови и земји
,
поддржан од
индивидуалци
,
бизниси
,
организации
и влади, со цел да се подигне еколошката свест кај граѓаните


Видео содржини

Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie