логоFacebookTwitterYouTubeeMail

 

Ве известувам дека на 1 август (петок) 2014 година со почеток во 13.30 часот во организација на Македонската академија на науките и уметностите и Сојузот на борците на Македонија - во МАНУ ќе се одржи Свечена академија по повод 70-годишнината од одржувањето на Првото заседание на АСНОМ (2 август 1944 година).

 

 МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И
УМЕТНОСТИТЕ
и
СОЈУЗОТ НА БОРЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА
имаат чест да Ве поканат на
С В Е Ч Е Н А А К А Д Е М И Ј А
ПО ПОВОД 70-ГОДИШНИНАТА ОД ОДРЖУВАЊЕТО НА
ПРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА АСНОМ (2 август 1944 година)
Изведба на химната на Република Македонија,
Сандра Митровска, сопран
Реч на акад. Владо Камбовски, претседател на
Македонската академија на науките и уметностите
Д-р Трајко Стаматоски, претседател на
Градскиот одбор на Сојузот на борците на Македонија:
АСНОМ како триумф на вековната борба
Акад. Иван Катарџиев:
АСНОМ – 70 години државност
Борко Зафировски, претседател
на Оперативниот одбор за АСНОМ:
Низ културата и публицистиката до АСНОМ
МАНУ, 1 август 2014 година (петок), 13.30 часотПоуки од Светите Отци

dobrotoljubie