логоFacebookTwitterYouTubeeMailМАКЕДОНСКА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ
НАУЧЕН И УМЕТНИЧКИ ЦЕНТАР „УРАНИЈА”НАУЧНА И УМЕТНИЧКА ВИЗИТА 2014
ОХРИД, КУЌАТА НА УРАНИЈА


П Р О Г Р А М А

7 АВГУСТ (ЧЕТВРТОК), 19,00 ЧАСОТ

И З Л О Ж Б А

АКАДЕМИК ТОМЕ СЕРАФИМОВСКИ:

ОСНОВОПОЛОЖНИЦИТЕ НА МАНУ
Изложбата ќе ја отвори акад. Владо Камбовски13 АВГУСТ (СРЕДА), 19,00 ЧАСОТ

П Р О М О Ц И Ј А

НА НАЈНОВИТЕ КНИГИ НА АКАД. БЛАЖЕ РИСТОВСКИ

МАКЕДОНСКИ РАБОТИ – ЈАЗИК. ЛИТЕРАТУРА. ИСТОРИЈА. НАЦИЈА. ДРЖАВА
И
МАКЕДОНСКИ ЛИТЕРАТУРНИ ПРОЈАВИ ОД ЛОЗАРСТВOТО ДО ДРУГАРСТВОТО
Промотор: акад. Георги Старделов15 АВГУСТ (ПЕТОК), 19.00 ЧАСОТ

К Н И Ж Е В Н А В Е Ч Е Р

ПОСВЕТЕНА НА АКАДЕМИК  ГАНЕ  ТОДОРОВСКИ Беседа на акад. Георги Старделов и на акад. Луан Старова19 АВГУСТ (ВТОРНИК), 11.00 ЧАСОТ

Н А У Ч Н А Т Р И Б И Н А

ПЕРСПЕКТИВИ НА РАЗВОЈОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО ПОСТКРИЗНИОТ ПЕРИОД20 АВГУСТ (СРЕДА), 19,00 ЧАСОТ

К Н И Ж Е В Н А В Е Ч Е Р

ПОСВЕТЕНА НА ТУРСКАТА ПОЕЗИЈА – ЈАХЈА АКЕНГИН Музична придружба: Шакир Илјасогулари, тенор и Каја
Гуч, пијанист


Поуки од Светите Отци

dobrotoljubie